Kaasspecialist Dirk staat persoonlijk garant voor de kwaliteit en hygiëne van zijn kazen.

Zo begeeft Dirk zich reeds meer dan 10 jaar maandelijks naar de Beemster kaasrijperij in de Kempen om zijn eigen Beemsterkazen te selecteren.

Dirk wil de perfecte rijpingsgraad afgestemd op de smaak van zijn klanten.

Ook kan hij op deze wijze zelf controleren dat zijn kazen steeds in perfecte omstandigheden afgerijpt worden.

Er wordt alleen kaas gekocht bij gecertificeerde leveranciers die de voedselveiligheidsregels strikt respecteren (bv. Beemster heeft reeds 11 jaar de hoogste voedselveiligheidsnorm BRC - Grade A)

Zo is het ontoelaatbaar voor Dirk dat zijn kazen met andere verse voedingsproducten in aanraking zouden komen. Deze kazen behouden slechts hun fijne aroma's door perfect gescheiden in de ideale 'kaasatmosfeer' bewaard te worden.

 

Alleen het beste van de lekkerste kaas is goed genoeg voor Dirk.

 

Tip van Dirk en Chris: bewaar uw kaas, afhankelijk van de soort, ideaal op 6°C voor de zachte kazen (koelkast) tot 16°C voor de hardere soorten (kelder).

Een uurtje voor gebruik is het ideaal om de kaas op kamertemperatuur te laten komen.

Maar houd uw kazen zeker zorgvuldig gescheiden van bv. groenten en fruit, verse vleeswaren, charcuterie, etc.

Kaas en charcuterie samen bewaard, geeft enorme smaakafwijkingen met risico op teleurstelling voor de echte kaasfijnproever.